موضوع بررسی مسابقات فوتبال محلات (جام شهرآرا) و ارائه راهکارها
مکان انتهای خیابان شهید بهشتی- سالن همایش¬های خانه ورزشکاران
تاریخ 7/4/1389
زمان ساعت 20-18
برگزارکننده مدیریت امور تربیت بدنی همگانی شهرداری مشهد
مدعوین به ترتیب حروف الفبا آقایان: مهدی آنت (سرپرست مسابقات فوتبال محلات)، محمد بابایی (مربی فوتبال و مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا)، مرتضی باقری (مدیر و مربی)، علی پور¬رمضان (مربی فوتبال)، حسین بخشی (داور فوتبال)، حسین توانا (داور و کارشناس مدیریت)، سید هاشم حسینی (رئیس هیأت فوتبال استان)، دکتر مجید حیدری چروده (پژوهشگر اجتماعی)، مهدی خیردوست (مربی)، جلیل ذوالفقاری (مربی فوتبال)، هاشم رسائی¬فر (خبرنگار روزنامه قدس)، مهدی رضائی¬پور (داور فوتبال)، علی رفسنجانی (خبرنگار مهر)، جعفر سلیمی (مربی فوتبال)، علی سیف (مربی فوتبال و مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا)، سعید شریفی (کارشناس مسئول اماکن ورزشی مدیریت)، علی صنعتگر (مربی فوتبال و مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا)، احمد طیبی (مربی فوتبال)، قاسم عزیزی (کارشناس تربیت بدنی)، سید مجتبی عبدرحیمی (نماینده منطقه 7)، احمد قانع (دبیر هیأت فوتبال مشهد)، محمود قربانیار (معاون اداره تربیت بدنی شهرستان مشهد)، سید مهدی قیاسی (پیشکسوت مربی فوتبال)، مرتضی قناعت (کارشناس تربیت بدنی منطقه 6)، مجید مظفریان (کارشناس ورزش همگانی)، فریدون مهریار (رئیس هیأت فوتبال مشهد)، حسین نخعی شریف (مدیر امور تربیت بدنی همگانی شهرداری مشهد)، محمد حسین واقعی (داور بازنشسته).
هفتمین هم¬اندیشی مدیریت امور تربیت بدنی همگانی شهرداری مشهد با موضوع "بررسی مسابقات فوتبال محلات (جام شهرآرا) و ارائه راهکارها" با حضور مسئولان و مدیران تربیت بدنی استان و شهر مشهد، مدیران و کارشناسان تربیت بدنی شهرداری، مربیان فوتبال، ورزشکاران، صاحبنظران و همچنین کارشناسان مدیریت امور تربیت بدنی همگانی شهرداری مشهد در سالن اجتماعات خانه ورزشکاران برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه جناب آقای قاسم عزیزی (کارشناس ارشد تربیت بدنی) ضمن بیان نقاط مثبت، فرصت¬ها و تهدیدهای برگزاری مسابقات فوتبال محلات به این نکته اشاره کردند که، بنا به اطلاعاتی که در سایت¬ها وجود دارد در حالیکه که فوتبال محلات مشهد پانزدهمین دوره خود را آغاز می¬نماید، شیراز دهمین دوره، تهران پنجمین دوره، بیرجند سومین دوره، و همدان دومین دوره، از این سری مسابقات را برگزار می¬نمایند. همچنین شهرهای اردبیل و بندر عباس هر کدام یک دوره مسابقات فوتبال محلات را برگزار نموده¬اند. آقای عزیزی هدف از برگزاری مسابقات فوتبال محلات را غنی¬سازی اوقات فراغت شهروندان، توسعه و گسترش ورزش همگانی در سطح شهر، بهرهگیری مناسب از امکانات و ظرفیتهای موجود در سطح شهر، ایجاد بستری به منظور تقویت محلات، ایجاد نشاط و شادابی بین شهروندان، ایجاد محیط فرهنگی دوستانه بین جوانان و نوجوانان، کشف استعدادهای بالقوه آنان و راهیابی به تیم¬های شهری و استانی، بهره¬گیری از مشارکت سایر ارگان¬ها در برگزاری مسابقات ورزشی برای شهروندان، ایجاد بستری مناسب برای شرکت تمام علاقه¬مندانی که امکان شرکت در مسابقات سطح بالا را ندارند، به صورت رایگان در یک سری مسابقات با کیفیت، عنوان نمودند. در ادامه بحث، آقای عزیزی به بیان فرصت¬ها و تهدیدهایی که مسابقات فوتبال محلات به دنبال خواهد داشت، اشاره نمودند که این موارد به شرح ذیل می¬باشد: فرصت¬ها: غنی¬سازی اوقات فراغت، ایجاد نشاط و شادابی بین جوانان و نوجوانان محلات مشهد، تقویت شبکه دوستی و تعاملات اجتماعی بین جوانان و نوجوانان، تقویت بنیه جسمانی و روانی شرکت¬کنندگان در مسابقات محلات، آشنایی جوانان و نوجوانان محلات با قوانین و مقررات بازی فوتبال و تقویت نظم تیمی، افزایش روحیه همکاری تیمی و آموزش جوانمردی و ایثار در جوانان، کشف استعدادهای بالقوه جوانان فوتبالیست محلات، افزایش مشارکت سایر ارگان¬ها در برگزاری مسابقات ورزشی برای شهروندان، ایجاد بستری مناسب برای شرکت تمام علاقه¬مندانی که امکان شرکت در مسابقات سطح بالا را ندارند، به صورت رایگان در یک سری مسابقات با کیفیت، کمک به رشد و توسعه فوتبال کشور، رشد و توسعه ورزش همگانی، کاهش بزهکاری از طریق پر نمودن اوقات فراغت با ورزش، موقعیت مناسب زمانی و مکانی جهت رشد و گسترش فرهنگ شهروندی، و در نهایت استفاده بهینه از فرصت بدست آمده جهت افزایش آگاهی علمی ورزشی شهروندان. تهدیدها: عدم کیفیت زمین¬های ورزشی (خاکی بودن زمین¬ها) در مرحله مقدماتی، برگزاری مسابقات فقط در فصل تابستان و عدم برگزاری آن در طول سال، عدم استفاده مناسب از فرصت زمانی و مکانی بدست آمده جهت رشد و گسترش فرهنگ شهروندی، و در نهایت عدم استفاده بهینه از فرصت بدست آمده جهت افزایش آگاهی علمی ورزشی شهروندان. آقای عزیزی در پایان اشاره نمودند برگزاری مسابقات فوتبال محلات در سال جاری برای اولین بار بصورت المپیاد ورزشی برگزار می¬شود. ایشان در پایان بحث پیشنهاد دادند دستگاه¬های اجرایی و نهادهای دولتی به جای آنکه یک درصد از بودجه خود را صرف هزینه¬های گزاف فوتبال لیگ نمایند، صرف بستر¬سازی برای تمام رشته¬های ورزشی و به¬ویژه ورزش همگانی نمایند و این امر محقق نمی¬شود مگر آنکه درآمدهای این ارگان¬ها توسط یک مدیریت واحد شهری مانند شهرداری صرف ورزش پایه و به ویژه ورزش همگانی شود.
در ادامه این جلسه هر یک از حضار به بیان دیدگاه¬های خود پرداختند:
آقای حسین نخعی شریف: هدف از برگزاری این جلسه بیان دیدگاه¬ها و راهکارهایی در زمینه فوتبال محلات است. بنابراین در جلسات هم اندیشی که هر 15 روز یک بار برگزار می¬شود به نقد و بررسی مسابقات محلات در رشته¬های ورزشی خواهیم پرداخت. مسابقات فوتبال محلات از سال 75 آغاز شده و شهر مشهد اولین شهری است که از چنین قدمتی برخوردار است. مشهد در اجرای مسابقات فوتبال محلات رتبه اول را در بین کلان شهرها کسب نموده است که این امر حاصل همکاری با هیأت فوتبال مشهد و استان می¬باشد. امسال المپیاد ورزش محلات برگزار خواهد شد، به این صورت که مسابقات مرحله اول در فصل تابستان در سطح مناطق برگزار می¬شود، و بعد از آن در اوایل آبان ماه از بین تیم¬های شرکت کننده تیم¬های برتر به مرحله شهری می رسند و به رقابت می پردازند. لذا با دعوت از دست¬اندرکاران و صاحب¬نظران دعوت نموده¬ایم تا در این جلسه با نقد و بررسی این مسابقات ما را در بهتر برگزار شدن این دوره یاری نمایند.
آقای علی باقری: انتظار از آموزش و پرورش بالاست و با توجه به وسعت آموزش و پرورش در شهر مشهد، انتظار داشتیم از آموزش و پرورش فردی در این جلسه حضور داشت. این امر باعث می¬شود همکاری مثبتی بین شهرداری، سازمان تربیت بدنی و آموزش و پرورش صورت گیرد.
آقای فریدون مهریار: شهرداری نقش اول ورزش را در شهر ایفاء می¬کند. فوتبال در محلات محروم شهر مورد استقبال زیادی قرار می¬گیرد، لذا در این زمینه شناسایی و کشف استعدادها مفید خواهد بود و البته در این امر باید نظارت دقیقی صورت گیرد.
آقای هاشم رسائی¬فر: درباره شناخت و استعدادیابی تاکنون کار خاصی نشده است. لذا ایجاد کمیته استعدادیابی و معرفی استعدادها می¬تواند در این حوزه مثمر ثمر باشد.
آقای احمد طیبی: حضور اساتید جهت استعدادیابی در مسابقات مفید است؛ زیرا استعدادهای خوبی در این مسابقات وجود دارد که باید مورد شناسایی قرار گیرد، و از زحمات مربیان و بازیکنان قدردانی شود.
آقای علی صنعتگر: کمیته استعدادیابی باید تشکیل گردد،که برای تشکیل این کمیته باید از افراد خبره و کارشناس بهره جست و یک تیم فنی برای این منظور تشکیل گردد. تشکیل کارگاه تخصصی برای کمک به پیشرفت دانش فنی مربیان لازم است.
آقای سعید شریفی: بستری مناسب برای فوتبال محلات ایجاد شود. در بحث تشکیل کمیته استعدادیابی نیز باید افراد متخصص حضور یابند تا افراد با استعداد شناسایی شوند، زیرا این افراد منتخب باید پرورش یافته و به سطوح بالاتر دست پیدا کنند. ارزش¬گذاری و اختصاص نمره به بازیکنان، و معرفی آنها به تیم¬های باشگاهی، در این زمینه می¬تواند راه¬گشا باشد.
آقای محمود قربان¬یار: برگزاری جلسات هم¬اندیشی برای ارتقا و رشد فوتبال محلات مثمر ثمر بوده، زیرا محلات، مکانی برای شناسایی بازیکنان خوب و متعدد است و باعث معرفی این افراد به تیم¬های باشگاهی می¬شود. در این خصوص تشکیل کمیته آسیب¬شناسی در طول برگزاری مسابقات محلات الزامی است. با ایجاد این کمیته، فوتبال محلات از سمت کمی به سمت کیفی حرکت می¬نماید. این مسابقات نباید تنها در بحث غنی¬سازی اوقات فراغت باشد و باید آسیب¬شناسی¬هایی در این زمینه صورت پذیرد. در مسابقات فوتبال محلات جای یک مرکز فرماندهی و اتاق فکر خالی است، جایی که بتواند این مسابقات فرماندهی شود، زیرا ادارات مختلف مثل: بسیج، کانونها، مساجد، آموزش و پرورش، تربیت بدنی، و ... درگیر در این مسابقات هستند. مسابقات محلات خروجی مثبتی داشته است، اما این خروجی ساماندهی نشده است، بنابراین بهتر است این خروجی-ها ساماندهی شود. در بحث داوری، باید از فوتبال پایه به نوجوانان آموزش¬هایی داد، در این زمینه باید از داوران مجرب و با سابقه، کمک گرفت. بنابراین داشتن مؤسسه¬های فوتبال الزامی است. همچنین ضرورت تشکیل کلاس¬های توجیهی قبل از مسابقات برای مربیان و سرپرستان تیم ها، به منظور آشنایی با قوانین و مقررات داوری، و نحوه برگزاری مسابقات احساس می¬گردد.
آقای محمد بابائی: در فوتبال محلات بهترین مدرس¬ها و بهترین استعدادیاب¬ها وجود دارند، اما متأسفانه از این افراد استفاده چندانی نمی¬شود. تشکیل کمیته استعدادیابی و سازماندهی آن لازم است. در شناخت استعداد مشکل وجود ندارد؛ اما در پرورش و سازماندهی مشکل وجود دارد، بنابراین بهتر است این مسابقات به استانداردهای جهانی نزدیک شود. متولی فوتبال این شهر هیأت فوتبال مشهد و خراسان است و باید هماهنگی با هیأت¬های استان و مشهد وجود داشته باشد.
آقای محسن سخن سنج: تنظیم آیین¬نامه¬ای به منظور بیان شرایط بازیکن، شرایط سنی، و .. ، و لزوم هرچه سریعتر تشکیل کمیته استعدادیابی ضروری است. بنابراین، هماهنگی لازم بین مسابقات مشهد و هیأت فوتبال استان و تربیت بدنی شهرداری الزامی است.
آقای دکتر مجید حیدری چروده: ضمن توجه به شرح وظایف و اهداف شهرداری، باید به بحث اوقات فراغت در تابستان نیز توجه نمود. ایجاد برنامه¬ای بلندمدت 6 ماهه، به منظور حضور کارشناسان سازمان¬ها، ایجاد گردد تا با برنامه¬ریزی¬هایی در زمینه ورزش، همه سازمان¬ها در این امر سهیم باشند و تمام انتظارات به سمت شهرداری نباشد. برگزاری جلساتِ نقد درونی و نقد بیرونی الزامی است. باید پراکنش تیم¬های فوتبال در سطح تمام مناطق شهرداری وجود داشته باشد. در این زمینه باید نسبت به جمعیت نواحی فعالیتها صورت گیرد. همچنین باید کمیته¬ای متشکل از محققین تربیت بدنی، روانشناسی و جامعه-شناسی حضور داشته باشند تا به لحاظ کیفی نقد صورت گیرد.
آقای سید مهدی قیاسی: مسابقات فوتبال محلات باید از دو منظر فنی و اجتماعی نگاه شود. شهرداری همیشه نمی¬تواند متولی این کار باشد، و این همکاری سایر ارگان¬ها را می¬طلبد. باید مسابقات متفاوت از سالهای گذشته برگزار گردد. علاوه بر این شهرداری، باید استعدادهای فوتبال، و بحث نتایج و خروجی را مورد توجه قرار دهد. تیم¬های منتخب محلات حداقل با دو یا سه تیم، حق شرکت رسمی در مسابقات باشگاهی را داشته باشند. لذا بعد از برگزاری مسابقات ارگانی وجود داشته باشد که به پیشرفت بازیکنان کمک نماید، زیرا تمام ابعاد را نباید از شهرداری انتظار داشت.
آقای علی پوررمضان: باید بسترسازی برای رشد استعدادها صورت گیرد. در خصوص جذب استعدادیاب باید از افراد صاحب نظر در این حوزه استفاده نمود. لذا باید یک طرح مدون در زمینه استعدادیابی وجود داشته باشد. مشخص شدن رده¬های سنی نونهالان، به منظور کاهش آسیب¬ها، مفید به نظر می¬رسد. بعضی از زمین¬های خاکی شرایط مناسب را ندارند، و بازیکنان دچار آسیب¬دیدگی می¬شوند.
آقای سید هاشم حسینی: باید فردی، نقش پدری را برای فوتبال بازی کند، و خلق و خوی پهلوانی را به بازیکنان، مربیان، و داوران آموزش دهد. زیرا فوتبال محلات اگر مسیر درستی پیدا نکند، جایگاه خود را از دست خواهد داد. فرایند استعدادیابی باید از باشگاهها آغاز شود. همچنین ایجاد مدرسه فوتبال هیأت امنایی را به منظور شناسایی نقاط ضعف وقوت فوتبال باید ایجاد نمود. در ارتباط با خروجی مسابقات نیز معتقد بودند باید مطابق طرح آسیا ویژن عمل نمود، و به اعتقاد من همین مسابقات محلات طرح آسیا ویژن است به شرط آنکه ما (هیأت فوتبال) و باشگاه¬ها بتوانیم درست از آن استفاده نمائیم، که در زمینه استعدادیابی هم، از شهرداری مشهد که تاکنون در زمینه وزرش محلات بسیار موفق عمل کرده است تقاضای همکاری و مساعدت داریم.
خلاصه و نتیجه¬گیری
کارشناسان فوتبال معتقد بودند ایجاد هماهنگی با سایر نهادها از قبیل آموزش و پرورش، هیأت فوتبال استان، و سایر نهادهای متولی در برگزاری بهتر فوتبال محلات می¬تواند مفید باشد. این همکاری و تعامل می¬تواند در خصوص در اختیار قرار دادن زمین¬ها و وسایل ورزشی و ... باشد. محققان بیان داشتند باید با ایجاد کمیته شناسایی و کشف استعدادها در مسابقات فوتبال و فوتسال،و ایجاد نظارت دقیق و مستمر و سازماندهی این استعدادها به منظور نزدیک شدن به استانداردهای جهانی، تلاش¬های لازم صورت گیرد. یکی از وظایف این کمیته می¬تواند معرفی افراد مستعد محلات به باشگاه¬های برتر در سطح شهر باشد. آنها بیان داشتند حضور اساتید و مربیان مجرب در خصوص استعدادیابی لازم و ضروری به نظر می¬رسد. آنها یکی از راه¬های تشویق حضور اساتید و مربیان؛ و داشتن نتیجه بهتر در بازیها را تقدیر و قدردانی از بازیکنان و مربیان عنوان نمودند. البته این نکته را نیز خاطر نشان ساختند که ارتقای سطح دانش فنی و علمی مربیان فوتبال محلات در این زمینه باید صورت گیرد که این امر تنها از طریق برگزاری کارگاه¬ها و کلاسهای آموزشی و تخصصی ایجاد خواهد شد. کارشناسان ورزشی معتقد بودند باید با فراهم نمودن بستری مناسب، زمینه حضور گسترده شهروندان در فوتبال محلات را فراهم آورد. در این خصوص می¬توان با بررسی نسبت جمعیت محلات، جوانان را به فوتبال علاقمند، و اقدامات لازم را نیز انجام داد.
آنها همچنین برگزاری هرچه بیشتر جلسات هم¬اندیشی¬ را به منظور رشد و ارتقای ورزش شهر ضروری عنوان نمودند. با توجه به اینکه در خلال برگزاری مسابقات فوتبال احتمال وقوع موانع و مشکلاتی پیش¬بینی می¬شود، در این زمینه می¬توان با ایجاد کمیته آسیب¬شناسی در زمان برگزاری مسابقات فوتبال به منظور شناسایی مشکلات و آسیب¬ها گام¬های مؤثری برداشت. با وجود این، می¬توان گفت ایجاد یک مرکز فرماندهی و اتاق فکر به منظور بهتر برگزار شدن مسابقات، نحوه برگزاری، اجرا و جذب مخاطب، مسابقات و رده¬های سنی، می¬تواند از آسیب¬های احتمالی کاست. البته تنها هنگامی می¬توان این آسیبها را به صورت سیستمی و هدفمند کاهش داد که کمیته فنی و اعضای اتاق فکر متشکل از کمیته تخصصی (روانشناس، جامعه-شناس، متخصصین تربیت¬بدنی) باشد. در این زمینه کارشناسان معتقد بودند ارتباط با خانواده¬های بازیکنان فوتبال به منظورکاهش آسیب¬ها و شناخت بهتر بازیکنان، ضروری است.
با توجه به اینکه آموزش امری مهم در یادگیری قلمداد می¬شود، می¬توان با آموزش قوانین و مقررات فوتبال به بازیکنان، با استفاده از مربیان مجرب و متخصص از طریق ایجاد مؤسسه¬های فوتبال، و یا برگزاری کلاسهای آموزشی در زمان برگزاری کلاس¬ها و یا چاپ و انتشار بروشورهایی، این آموزش را محقق نمود. همچنین، برگزاری فعالیت¬های فرهنگی، تبلیغات، اطلاع-رسانی به منظور شاداب¬سازی مسابقات محلات نیز می¬تواند مفید باشد.
در این زمینه می¬توان گفت تنظیم آیین¬نامه فوتبال محلات به منظور مشخص شدن شرایط بازیکن، شرایط سنی، و ... ضروری به نظر می¬رسد. در ادامه کارشناسان راه¬کارها و پیشنهادات تکمیلی خود را اینگونه بیان نمودند که می¬توان با تیم¬های کشوری استان نظیر ابومسلم و پیام، به منظور جذب و حمایت استعدادهای محلات هماهنگی¬های لازم را به عمل آورد. در این خصوص کارشناسان معتقد بودند می¬توان با تأسیس مدرسه فوتبال شهرداری و هیأت امنایی نمودن آن و هماهنگی با شرایط فدراسیون فوتبال، بسیاری از مشکلات فوتبال را در این زمینه حل نمود. استفاده از بیمه ورزشی برای بازیکنان فوتبال محلات، مناسب¬سازی زمینهای خاکی، برگزاری مسابقات مناطق در همان مناطق و محلات، و جلوگیری از ورود و بازی بازیکنان باشگاهی به مسابقات فوتبال محلات، از دیگر راه¬کارهایی بود که در این جلسه مطرح شد.
در همین رابطه، 176عدد پرسشنامه جهت نظرسنجی در خصوص مسابقات فوتبال محلات؛ در بین 36 نفر از کارشناسان و مسئولان تربیت¬بدنی حاضر در جلسه و همچنین 140 عدد پرسشنامه توزیع شده در بین کارشناسان تربیت بدنی آموزش و پرورش، تربیت بدنی ادارات و مراکز علمی و پیشکسوتان و صاحب¬نظران و در سطح شهر توزیع شد که از تحلیل سؤالات پرسشنامه فوتبال محلات، می¬توان به نتایج زیر اشاره نمود:
85 درصد پاسخگویان مرد و 15 درصد زن بودند. 40 درصد پاسخگویان دارای تحصیلات لیسانس، 25 درصد فوق دیپلم،23درصد دارای تحصیلات دیپلم، 9 درصد نیز دارای تحصیلات فوق¬لیسانس و 3 درصد دارای تحصیلات دکتری می¬باشند.
نتایج بیانگر این موضوع است که 86 درصد پاسخگویان برگزاری مسابقات برای همه گروه¬های سنی را مناسب و 14 درصد مخالف این هستند، 56 درصد با برگزاری مسابقات به صورت تک حذفی با تعداد تیم¬های بیشتر موافق هستند. 73 درصد پاسخگویان نیز با برگزاری مسابقات به صورت منطقه¬ای موافق، هستند. به طوریکه 66 درصد از پاسخگویان با برگزاری مسابقات به صورت مناطق شرق و غرب نیز موافق هستند. نتایج نشان داد 51 درصد پاسخگویان با برگزاری مسابقات به صورت دوره¬ای با تعداد تیم¬های کمتر مخالف، هستند. همچنین 68 درصد پاسخگویان موافق هستند که مسابقات به صورت المپیاد برگزار شود. 88 درصد پاسخگویان عقیده دارند که مسابقات در طول سال برگزار شود. 50 درصد پاسخگویان با برگزاری مسابقات فوتبال در مرحله اول در زمین خاکی موافق، و 75 درصد پاسخگویان نیز با برگزاری مسابقات نونهالان در زمین چمن موافق، هستند. در نهایت 71 درصد پاسخگویان با برگزاری مسابقات فوتبال برای بانوان موافق هستند. پاسخگویان به پرسشنامه ها میزان موافقت و مخالفت خود را درباره فرصت ها و تهدیدهای مسابقات فوتبال محلات اینگونه بیان نمودند:
65 درصد پاسخگویان مخالف این هستند که برگزاری مسابقات فوتبال محلات باعث افزایش شبکه دوستی و گسترش روابط اجتماعی در بین شهروندان مناطق مختلف شهر می¬شود و 23 درصد آن را رد می کنند و 12 درصد در این باره نظری ندارند. 84 درصد پاسخگویان موافق هستند که مسابقات فوتبال محلات باعث ایجاد نشاط و شادابی بین شهروندان می¬شود، 3 درصد مخالف و 13 درصد در این باره نظری ندارند. همچنین 75 درصد پاسخگویان موافق هستند که مسابقات فوتبال محلات باعث افزایش آگاه¬سازی نوجوانان و جوانان با قوانین فوتبال می¬شود، 9 درصد مخالف و 16 درصد در این باره بی نظرند. 77 درصد پاسخگویان موافق هستند که مسابقات فوتبال باعث کاهش بزهکاری در بین نوجوانان و جوانان می¬گردد، 12 درصد مخالف و 11 درصد بی نظرند. 79 درصد پاسخگویان معتقدند که این مسابقات باعث غنی¬سازی اوقات فراغت شهروندان می¬شود، 8 درصد مخالف و 13 درصد در این باره نظری ندارند. 75 درصد پاسخگویان موافق این هستند که اگر مسابقات دارای کارشناس و مربی فوتبال نباشد کیفیت مسابقات کاهش می¬یابد، 10 درصد مخالف و 15 درصد در این باره نظری نداشتند. 84 درصد پاسخگویان موافق اطلاع¬رسانی برای افزایش تیم¬ها و 6 درصد مخالف و 10 درصد بی¬نظر هستند. 83 درصد پاسخگویان معتقدند وجود زمین¬های مناسب برای برگزاری مسابقات باعث رشد و ارتقای سطح فوتبال می¬شود، 8 درصد مخالف و 9 درصد نظری نداشتند. 71 درصد پاسخگویان معتقدند برگزاری مسابقات در طول سال باعث تقویت فوتبال شهر می¬شود و 19 درصد مخالف و 10 درصد نظری ندارند. 86 درصد پاسخگویان موافق همکاری شهرداری با نهادها و ارگان های دیگر در فوتبال محلات هستند و 6 درصد مخالف و 8 درصد نظری ندارند. 68 درصد پاسخگویان نیز موافق هستند که مسابقات فوتبال محلات باعث افزایش روحیه همکاری تیمی و آموزش جوانمردی در بین شرکت کنندگان می¬شود، 20 درصد مخالف و 12 درصد نظری ندارند. 75 درصد پاسخگویان مخالف هستند که برگزاری این مسابقات، نوعی وقت-گذرانی است، 15 درصد موافق و 10 درصد نظری ندارند. 63 درصد پاسخگویان مخالف هستند که برگزاری این مسابقات فقط به معرفی تیم¬های برتر ختم می¬شود، 17 درصد موافق و 20 درصد نظری ندارند. در نهایت 62 درصد پاسخگویان نیز معتقدند که برگزاری این مسابقات در بسترسازی فوتبال کشور نقشی اساسی دارد، 26 درصد مخالف و 12 درصد نظری ندارند. 62 درصد پاسخگویان معتقدند که این مسابقات به کشف استعدادهای بالقوه محلات کمک می¬کند، 29 درصد مخالف و 9 درصد نظری ندارند. پاسخگویان برای بهبود برگزاری مسابقات فوتبال محلات نظرات خود را اینگونه بیان نمودند:
با توجه به اینکه فوتبال محلات در تقویت سطح فوتبال پایه کشور نقش مهمی دارد و فوتبال شهر در سطح پایینی قرار دارد بنابراین لازم است، روی مسابقات محلات با جدیت و دقت بیشتری برگزار گردد. اگر این مسابقات برابر اصول اجرایی و به دور از هر گونه باند و باند بازی بصورت مداوم و برای همه رده های سنی (بخصوص برای سنین 20 تا 25 سال) در زمین های چمن و بصورت جداگانه برگزار گردد، لزوماً موفقیت آمیز خواهد بود. باید مسابقات محلات با حضور مربیان و کارشناسان باتجربه، و باهدف کشف استعدادها صورت گیرد. جدول زمان بندی این مسابقات قبل از معرفی تیم ها اعلام گردد و محل دقیق مسابقات اطلاع رسانی شود و امکانات رفاهی مناسب نیز پیش بینی گردد. برنامه ریزی ها برای رشد فوتبال نه در سطح شهر بلکه باید در سطح استان با اصلاح ساختار مدیریتی و جذب اسپانسر های قوی صورت گیرد و تیم های فوتبال به شکل خصوصی شوند و از زیر نظر سازمان تربیت بدنی خارج شوند .سعی شود امکانات این رشته برای بانوان هم فراهم گردد. این مسابقات بین همه مقاطع تحصیلی و باشگاهی و در بین اصناف و مغازه داران برگزار گردد. شهرداری باید در محله ها امکانات ورزشی مناسب و تعداد سالن های فوتبال و فوتسال بیشتر و با شهریه کمتر را در اختیار علاقمندان به فوتبال قرار دهد.